• Uutiset
  • 07.06.2016

Medialukion ja KIOSin yhteistyöllä päivätyökeräystuottoja Nepaliin

[:en]A school class in Kathmandu in the midst of studying.[:fi]Kurkistus kathmandulaisen koululuokan arkeen.[:]

Kurkistus kathmandulaisen koululuokan arkeen.

Helsingin medialukion oppilaat lahjoittavat päivätyökeräyksen tuotot Nepaliin. Yhteistyössä KIOSin kanssa varat kanavoidaan paikallisille kouluille. Varoilla rakennetaan muun muassa wc-tiloja tytöille.

Helsingin medialukio päätti lahjoittaa lukuvuosien 2014-2016 päivätyökeräyspäivien tuotot Nepaliin. Ihmisoikeudet ja Nepal näkyvät teemoina koulun oppiaineiden opetuksessa tänä aikana muutenkin.

Yhteistyössä KIOSin kanssa päivätyökeräyspäivän tuotot kanavoidaan nepalilaisille kouluille. Nepalissa valtion rahoitus julkisille kouluille on niukkaa ja niiden toiminta on usein riippuvaista paikallisyhteisöjen tai muiden toimijoiden tuesta.

Vuoden 2015 päivätyökeräyksen tuotot jaetaan kolmen koulun kesken. Niillä rakennetaan tytöille omia wc-tiloja, oppilaiden käyttöön tuleva kirjasto sekä hankitaan laboratoriovälineitä. Kathmandussa Bidhya Mandirin yläkouluun tuleva kirjasto saatiinkin avattua 25. huhtikuuta 2016.

Yhteistyötä Nepalissa on koordinoinut KIOSin kumppanijärjestö Informal Sector Service Center (INSEC). Järjestö kuuluu Nepalin merkittäviin ihmisoikeusjärjestöihin ja se on tehnyt työtä, jotta oikeus koulutukseen toteutuisi paremmin. INSEC ylläpitää ihmisoikeuskerhoja samoissa kouluissa joihin Taksvärkkituotot kanavoidaan.

Seuraava päivätyökeräys järjestetään Helsingin medialukiossa syksyllä 2016.

Uutiset (4)