• Uutiset
  • 29.01.2019

KIOSin 20-vuotisjuhlajulkaisu saatavilla

KIOSin englanninkielinen 20-vuotisjuhlajulkaisu “From little things big things grow” esittelee KIOSin tukemien ihmisoikeuspuolustajien saavutuksia tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi.

Oikeusapua väkivaltaa kokeneille naisille Burundissa, koulutusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista srilankalaisille sairaanhoitajille, raportointia lasten oloista pakistanilaisissa vankiloissa, äitiysterveyden edistämistä oikeustapausten avulla Ugandassa. Nämä ovat esimerkkejä KIOSin kumppaneiden työstä ihmisoikeuksien puolesta.

KIOSin juhlajulkaisun avulla haluamme tuoda näkyviin sen työn, mitä sadat ihmisoikeuspuolustajat tekevät omissa yhteisöissään edistääkseen sukupuolten tasa-arvoa, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, syrjittyjen ja haavoittuvien ryhmien oikeuksia sekä yritysvastuuta. Julkaisu sisältää neljäntoista aasialaisen ja afrikkalaisen järjestön kirjoitusta sekä teemoihin liittyviä alustuksia KIOSin sidosryhmiltä.

Ajan myötä tajusin, että ruohonjuuritasolla väkivallattomasti taistelevat ihmisoikeuspuolustajat ovat juuri niitä, jotka suuria henkilökohtaisia riskejä uhmaten rakentavat oikeudenmukaista kansalaisyhteiskuntaa. He ovat muutoksentekijöitä. Ilman heitä muutosta tapahtuu, mutta ei sellaista muutosta, mitä maailma tarvitsee. Ilman heitä muutos, jonka tulemme näkemään, tulee olemaan paluu diktatuurien ja sotilasvallan aikaan.

Mary Lawlor, Front Line Defendersin perustaja ja entinen toiminnanjohtaja, alustuksessaan KIOSin juhlajulkaisussa.

Perustamisestaan lähtien KIOS on rahoittanut yli 450 ihmisoikeushanketta lähes 60 maassa. Jotkut KIOSin kumppaneista ovat muuttaneet ihmisten elämää ruohonjuuritasolla antamalla oikeusapua syrjityille ryhmille. Toiset ovat vaatineet parannuksia kansalliseen lainsäädäntöön ja toiset taas vaikuttaneet kansainvälisellä tasolla antamalla lausuntoja YK:n ihmisoikeusneuvostossa.

Lue lisää kumppaneidemme saavutuksista lataamalla julkaisu (pdf)!