• Uutiset
  • 28.02.2019

Kim Remitz valittu vakituiseksi toiminnanjohtajaksi

KIOSia lokakuusta lähtien luotsannut Kim Remitz jatkaa vakituisena toiminnanjohtajana.

Kimillä on pitkä kokemus ihmisoikeustyöstä ja kehitysyhteistyöhankkeista. Erityisesti hän on perehtynyt pakolaiskysymyksiin ja toimi Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtajana yli kymmenen vuotta. Kokemusta on kertynyt niin kansalaisjärjestöistä, EU-tehtävistä kuin valtionhallinnosta.

KIOSin toiminnan Kim tuntee hyvin oltuaan aikaisemmin säätiön hallituksessa. Viime lokakuusta lähtien hän on toiminut KIOSin vt. toiminnanjohtajana.

”On tärkeää, että Suomessa on säätiö, joka rahoittaa paikallisten järjestöjen omia ihmisoikeushankkeita”, Kim sanoo.

”Ihmisoikeuspuolustajat ovat joutuneet ahtaammalle monessa maassa, ja vähemmistöt joutuvat yhä useammin painostuksen ja hyökkäysten kohteeksi. Haluan olla tukemassa KIOSia sen merkittävässä työssä ihmisoikeuksien turvaamiseksi kaikille. Ilman ihmisoikeuksia ei ole kestävää kehitystä.”