• Uutiset
  • 04.04.2019

KIOS mukana Nolo totuus -kampanjassa

Suomalaisista 88 prosenttia pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä. Silti Suomi on leikannut kehitysyhteistyömäärärahansa alle YK:n suositusten. Nolo totuus -kampanja vaatii Suomea nostamaan kehitysyhteistyörahoituksensa 0,7 prosenttiin.

On noloa, että Suomi antaa niin paljon vähemmän kuin Ruotsi, Norja tai Tanska. Suomi on sitoutunut käyttämään 0,7 prosenttia BKTL:sta kehitysyhteistyöhön YK:n suositusten mukaisesti. Silti rahoitus oli viime vuonna vain 0,38 prosenttia.

Nolo totuus -kampanja vaatii, että Suomi nostaa kehitysrahoituksen 0,7 prosenttiin seuraavan kahden vaalikauden aikana eli vuoteen 2028 mennessä. Myös KIOS on mukana kampanjassa, koska kehitysyhteistyöllä voidaan edistää tyttöjen ja naisten oikeuksia, tasa-arvoa ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien oikeuksia.

Tutustu Fingon koordinoimaan Nolo totuus -kampanjaan ja katso koomikko Pirjo Heikkilän nolo video!

Kehitysyhteistyön vastustajat ovat äänekäs, mutta pieni vähemmistö. Enemmistö suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä.