• Uutiset
  • 06.03.2020

Naiset ihmisoikeuksia puolustamassa

KIOS on tehnyt videosarjan naisihmisoikeuspuolustajista, jossa kuusi rohkeaa naista kertoo taistelustaan oikeudenmukaisemman ja tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta.

María Teresa kertoo, kuinka hänet tuomittiin El Salvadorissa 40 vuodeksi vankilaan keskenmenon vuoksi ja taistelee nyt muiden vangittujen naisten puolesta Ruotsista käsin. Njeri Gateru puolestaan kamppailee sateenkaarioikeuksien puolesta Keniassa, jossa homoseksuaalisista suhteista voi saada jopa 14 vuoden vankeustuomion. Asianajaja Irina Birjukova puolustaa mielivaltaisesti pidätettyjä ja kidutettuja Venäjällä.

Ihmisoikeuspuolustajat ovat usein jopa hengenvaarassa työnsä vuoksi. Videolla Memory Bandera kertoo, kuinka hänen järjestönsä suojelee ihmisoikeuspuolustajia Itä-Afrikassa. Bahrainilainen Nedal Al-Salman työskentelee koko maan ainoassa riippumattomassa ihmisoikeusjärjestössä. Phyllis Omido puolestaan taistelee puhtaan elinympäristön puolesta Keniassa. Hiljentämisyrityksistä huolimatta hänen järjestönsä työn tuloksena viranomaiset sulkivat ihmisiä sairastuttaneen metallisulattamon.

Videot on tuotettu yhdessä Suomen Amnestyn ja osin Suomen Ekumeenisen neuvoston kanssa.

Uutiset (4)